20 maj 2012

Helgläsning

Jag tillbringade fyra dagar på landet tillsammans med familjen och dehär:


Återkommer senare angående innehållet, just nu är jag för trött.

4 kommentarer:

  1. Skulle bra gärna veta vad Mjölkrevolutionen handlar om. Ska skriva en post om mjölk på spanska nästa.

    SvaraRadera
  2. Du får gärna låna boken om du vill. Ganska långt går den ut på att kritisera pastöriseringstvånget och tala för råmjölk (från kor som mår bra). Jag är nu helt övertygad av att opastöriserad mjölk är toppen för immunförsvaret (bl.a. använde man den förr som medicin mot en massa sjukdomar).

    SvaraRadera
  3. I den lånade boken om bröstmjölk är inte komjölk menad som människoföda... tänk så det kan vara olika. Men som alltid: det beror ju på vem som förtär och hur bra man klarar av det. Råmjölk är nog absolut bäst, efter jogurt, piimä, eller kefir-råmjölk...

    SvaraRadera
  4. Tror nog efter att jag läst boken att råmjölk är hälsosammare än joghurt och piimä gjord på pastöriserad mjölk (oavsett hur mycket mjölksyrebakterier och vitaminer man försöker tillägga konstgjort). Men människan klarar ju sig finfint utan mjölkprodukter också. Tyckte att det var intressant i boken med Masaifolket som lever på kött och råmjölk. Problemet med dagens mejerimjölk (liksom med många andra förädlade råvaror) verkar vara att man proppar magen full av något som inte är näringsmässigt så bra och då blir det mindre utrymme för riktig, näringsrik mat.

    SvaraRadera